10-03-2020

Vores hunde er klogere end vi tror

Jeg kan ikke lade være med at fortælle denne fantastiske historie om Dina, der i den grad overraskede mig i går morges. Hun, og sikkert også alle andre hunde, må da være meget klogere end vi går og tror. 

Lige lidt baggrund for hændelsen: jeg var netop i gang med morgenfodring og rengøring i kælderen hos hvalpene, da jeg svagt kunne høre at mit vækkeur begyndte at kime oppe i soveværelset i den anden ende af huset. Ole havde lige råbt farvel for at køre på arbejde, og Dina var lusket op ad trapperne for at sove lidt længere, mens jeg klarede hvalpene. 

Jeg tænkte at det må lige vente et øjeblik inden jeg gik op og slukkede for larmen, men det var som om lyden kom nærmere, så jeg kiggede mod døren, og forventede at min mand var på vej ned med uret, og sige at jeg skal huske at slukke det. Men tænk, det var Dina der kom i frisk trav mod mig med det larmende ur i munden og gav mig det i hånden. Whaaaat. Jeg har aldrig lært hende at hente noget til mig, og hun går normalt ikke rundt med noget i munden. Jeg tog uret ud af munden på hende og slukkede det, og roste hende højt. Hun vendte bare om og løb op for at sove videre i fred og ro, som om det var den naturligste ting i verden. 

Hun har simpelthen ligget i sin lune seng i vores soveværelse og blevet så sur over larmen at hun har taget uret mens det kimede, og bragt det hele vejen ned til mig, så jeg kunne slukke det. Jeg var målløs, og meget stolt over min kloge hund. Jeg vil aldrig mere undervurdere hendes intelligens. Måske jeg skulle lære hende at spille skak? Hmm, nej nok en dårlig idé, jeg vil ikke risikere at tabe.