Historien om Noomi - scroll ned for at se begyndelsen

13-06-2022

Da det ikke er udelukket at jeg vil have et kuld hvalpe med Noomi, skal hun kåres med "Excellent" på en udstilling, som reglerne byder. Vi er i gang med at øve os, og er derfor i gang med ringtræning, og har i lørdags været til skue i Gørlev. Det gik heldigvis, på mirakuløs vis, over al forventning. Begge hunde deltog, selvom jeg ikke har øvet ringtræning med Dina siden hun var unghund. Hun poserede i fineste stil, og så ud til at nyde opmærksomheden. En juniorhandler lånte hende oven i købet til fremvisning og blev nr. 2. Noomi var lydig, opmærksom og stod bomstille i laaaang tid på bordet og nød udsigten, så en kæmpesejr efter at have kæmpet med at hun var nervøs på bordet. Begge hunde fik karakter "Excellent" og skulle videre i Store ring sammen med de andre vindere fra andre racer. Der vandt vi dog ikke, men jeg er superglad for højeste karakter og god øvelse i ringen. Vi er ved at være der hvor hundene kan det ok, men det er mig der skal lære det bedre, og helst ligne en graciøs mynde når vi løber rundt, så ekvipagen ser flot ud. Vi har langt igen, men denne dag gav mod på at fortsætte. Nye fotos i Galleriet 2021 med de flotte hunde i ringen.

02-05-2022

Vores uheldige tid er forbi, og den hund der overfaldt Dina er heldigvis flyttet, så vi kan frit gå tur i området igen, og vi har ikke haft flere skader, og er friske og raske - 7.9.13.

Lure Coursing sæsonen er godt i gang, og vi har haft Noomi til løbstræning for første gang. Hun viste sig at være en supergod løber, og spurtede i fuld sprint efter haren, og på den helt korrekte måde. Jeg blev opfordret til at hun skal have licens, og det vil vi gerne prøve, så vi tager afsted igen i weekenden, hvor hun skal løbe med maske og vest, som er første prøve når man skal til konkurrence, og løbe mod en anden hund.

Fotograf Kaj Frøling var til stede ved træningen, så der er fantastiske fotos af Noomis første løb til slut i Galleriet.

Ud over løb har jeg også planer om at udstille Noomi sidst på sommeren, så vi er også i gang med ringtræning herhjemme (bare det basale som at stå stille, stå på et bord, gå pænt, og få undersøgt tænder), og om en uges tid tager vi til ringtræning hos DKK.

Noomi er nu 14 måneder gammel, og jagtinstinktet er slået til i fuld flor. Det er nu mere interessant at vejre efter vildt end at komme når jeg kalder - øv, øv. Og der er bare vildt allevegne, også på villavejene om aftenen, så det er med at holde fast i linen når vi går tur, og godbidderne ved indkald skal være det ypperste og være en fest. De får kun lov at løbe frit i indhegninger, og de er heldigvis begge bange for hegn, af en eller anden grund, så det redder den livlige forårs-situation.

24-02-2022

Så nåede vi, med lidt hiv og sving, til Noomis 1 års fødselsdag, og mor Dinas 5 års. Her på det sidste har der været nogle udfordringer i form af uheld og flere dyrlægebesøg.

Jeg har jo fortalt om at Dina blev bidt af en hund i sommers, og her i vinter har Noomi desværre haft et uheld i hundeskoven, hvor hun blev revet op i siden af en gren under leg med en anden hund. Hun blev indlagt og syet på siden, og skulle holdes helt i ro i 10 dage og iføres en bodystocking 24-7. Det var en voldsom oplevelse, og jeg henvendte mig fluks til Naturstyrelsen, der lader vores eneste hundeskov i området være med tæt krat, og lader grene ligge i underskoven når der fældes træer, det er ikke velegnet til hundeleg. Der er sket flere skader på både hunde og mennesker dér.

Udfordringerne fortsatte desværre en måneds tid efter. Dina havde i et stykke tid virket sløv og ugidelig, og opførte sig lidt mærkeligt. Til sidst gik jeg til dyrlæge med hende, og hun var kommet i falsk graviditet efter sidste løbetid og en mindre infektion viste sig i en urinprøve. Dina er blomstret helt op efter denne behandling, og jeg blev da også rost for at komme til dyrlæen på grund af "kun" ændret adfærd. 

Kun et par dage efter blev Noomi sløv og fik feber. Jeg måtte igen til dyrlægen, og igen viste der sig en infektion der skulle behandles. Begge infektioner er af ukendt årsag, men begge hunde er nu helt okay igen, så forhåbentlig er vi  nu klar til at tage hul på et frisk år med vores to dejlige hunde.

Noomi er en frisk og aktiv, men heldigvis stadig lydig, unghund. Det er ikke så meget vi mærker til at hun er teen ager, heldigvis. Dog er hun blevet meget tæt knyttet til Dina, så jeg skal til at træne at hun kan være på afstand af Dina uden at pibe og hyle. Til gengæld kan jeg nu træne tricks og lydighed med begge hunde på én gang - det er sejt. Hvis jeg siger deres navn og dernæst "sit" eller "spring", så er det kun den ene hund der fuldfører ordren. Jeg træner også Noomi at stå pænt på et bord og at gå pænt ved mit ben, som optakt til ringtræning og udstilling senere. Og lige om lidt er Lure Coursing sæsonen også i gang igen, så der er noget at glæde sig til :-)

PS: den hund der overfaldt Dina, og et par andre hunde i byen, er heldigvis flyttet. Det er en stor lettelse at kunne færdes sikkert i området igen. Men mine tanker går til de hunde der møder den et nyt sted.

Der er nye fotos i Galleriet

15-11-2021

Noomi er nu teen-ager, og er pt i sin første løbetid. Hun holder sig fint ren, men virker ikke som om hun helt ved hvad det går ud på. Hun er selvfølgelig stadig en hvalp, og et lille fjollehoved. Det der med en kæreste er hun ikke nået til endnu.

De to hunhunde er blevet rigtig gode venner, og nyder at ligge tæt op ad hinanden og deler både kødben og bolde. Dina er blomstret op igen, efter at have lignet en udkørt alenemor i noget tid. Det har sikkert noget at gøre med vores fordeling af opmærksomhed, som bliver mere jævnt fordelt efterhånden som Noomi ikke kræver opsyn/aktiviteter hele tiden.

Vi har indrettet os til at have to hunde, og har taget indhegning i brug når vi ønsker fred til at spise, når barnebarnet skal lege med Barbie på gulvet (så bliver hun hegnet ind med elementer fra hvalpegården) osv. Det er meget lettere at folde lidt hvalpehegn ud end at kommandere rundt med hundene. De lægger sig begge stille ned i deres hundekurv når hegnet foldes ud tværs over stuen, og vi slipper for deres vandren rundt når vi spiser. En situation vi ikke har formået at løse på trods af træning hver gang vi skulle spise. Skønt med madro igen.

Og ja, Noomi har også prøvet Lure Coursing for første gang, og løb superhurtigt lige efter haren. Men det var jeg nu ikke i tvivl om hun ville gøre. Dina har jo oplært hende når de leger tag-fat og løber i fuld fart i zigzag efter hinanden når vi går tur hver dag.

Der er et par nye fotos i Galleri 2021

30-09-2021

For to uger siden oplevede vi alle hundeejeres skræk: en stor Cane Corso Italiano brød ud af sit hegn på en nabovej, og gik til angreb på Dina, da vi stille og roligt gik forbi. Hun fik 9 sår efter tænder på kroppen, og et dybt sår i bugen. Jeg slap snorene til mine hunde så de kunne løbe fra angriberen, og de løb med hunden efter sig mod vores hjem. Min mand fik heldigvis kaldt Noomi ind i vores have, da de løb forbi, men Dina løb videre mod en større vej med bæstet efter sig. Dina løb i cirkel på vejen, stadig forfulgt, og min mand kom til og måtte holde Dina op i strakte arme, mens bæstet stadig forsøgte at angribe hende. Dina fik lov at komme ind i en holdene bil, så hun var i sikkerhed.

Hun kom til dyrlæge med det samme. Jeg har selvfølgelig politianmeldt det hele, men det endte desværre kun med en bøde, og hunden går stadig løs i haven i den alt for spinkle indhegning. Vi går aldrig den vej mere, og jeg har fået en panikagtig skræk for store muskelhunde efter denne oplevelse. Dina er sej og er kommet sig over hændelsen, ser det ud til. Vi har allerede hilst på flere hunde vi har mødt, og hverdagen er genoptaget. Men føj for en oplevelse, og jeg priser mig heldig at have mine skønne hunde endnu.