Historien om Noomi - scroll ned for at se begyndelsen

03-11-2022

Jeg passede Dinas halvsøster Asta på ca. 1 år, og Noomi og Asta blev gode legekammerater. De tumlede rundt i haven i bedste legehumør. Noomi har vist fået en veninde. Dina gider ikke sådan noget pjat, og tog sig en lur indenfor. Det er Asta med halsbånd

08-09-2022

Noomi er nu 1,5 år gammel og jeg var på udstillling med hende til Store Hestedag i Roskilde, og fik bedømmelsen "Excellent", så nu er hun vurderet god nok til at få hvalpe til næste sommer, synes jeg. Vi har også arbejdet en del med ringtræning, og det er ved at kunne mærkes at hun kan mere af dette, og ikke mindst mig selv også. Der er dog lang vej endnu før vi er helt cool med udstilling, det er lige så meget en elitesport som det ser ud til... Nu må vi se om der kommer mere at det en anden gang, men for nu er målet opnået, juhu.

Også Lure Coursing kan vi sætte flueben ved. Hun opnåede licens ved sidste træningsløb, hvor hendes sidste løb, der skulle vurderes med maske og vest på, blev sammen med en anden hund af ægte væddeløbslinje. De løb begge et smukt lynhurtigt parallelt løb, så Noomi er ikke bare en lille skønhed men også hurtig som lynet. Hvad mere kan man ønske sig ❤

For ikke at glemme Dina i alt dette, sørger jeg selvfølgelig for at dele sol og vind lige med opmærksomhed m.m. Dina og jeg var derfor til ringtræning i går, for at få en aften ude alene :-) Hun har ikke lavet ringtræning siden unghund, men var meget mere rolig og opmærksom end Noomi, og vi nød aftenen på trods af lidt regn, og at der kun var kæmpe Mastiffer til stede. Dina kan udmærket godt huske hvordan den hund så ud der overfaldt hende sidste sommer, så jeg forsøgte at holde afstand.

Som fotoet viser er det tid til at slappe lidt af med en helt almindelig gåtur efter alle disse strabadser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16-08-2022

Nu er sommerferien brugt, og siden skuet i Gørlev har vi nydt sommeren og holdt ferie. Dog slipper jeg aldrig at træne det basale med dem næsten hver dag. Dagene har været meget varme, så det meste af tiden går med dèt som kan ses af dette foto 😎 Vi er dog ude at gå de obligatoriske 5-8 km om dagen i naturen hver dag, og med et sted hvor jeg kan slippe dem til frit løb. Om sommeren begrænser dette sig til et indhegnet område ved havnen, hundeskoven og et par steder ved stranden hvor der ikke er badegæster. I vinterhalvåret har vi flere steder at vælge imellem, da vildtet og turister gemmer sig væk på den tid af året.

Lige nu ser vi frem til en lørdag med Lure Coursing med Noomi, hvor hun måske kan få sin licens til konkurrencer. Dina må desværre blive hjemme pga løbetid. Om et par uger skal Noomi til udstilling i Roskilde til Store Hestedag, og hvis hun får bedømmelsen "Excellent" kan jeg parre hende til næste sommer, og måske denne gang få et helt kuld hvalpe. Det har jeg stadig til gode.

Nå ja, de har for øvrigt begge været passet ude i byen for første gang med en overnatning. En privat familie tilbød pasning på nettet. De har selv 3 labradortæver og èn mere i pasning den dag Dina og Noomi skulle passes, så jeg var meget spændt på projektet. Vi havde selvfølgelig været der et par gange på besøg inden, hvor det ikke lige var den store kærlighed mellem dem, men det så ud til at de to flokke ignorerede hinanden. Heldigvis gik det godt, og Dina og Noomi havde indtaget bryggerset, hvor deres senge var, og kom kun frem når de skulle tisse og spise. Der blev passet godt på dem, og de var ude og gå lange ture, men nogle nye veninder fik de vist ikke denne gang.

13-06-2022

Da det ikke er udelukket at jeg vil have et kuld hvalpe med Noomi, skal hun kåres med "Excellent" på en udstilling, som reglerne byder. Vi er i gang med at øve os, og er derfor i gang med ringtræning, og har i lørdags været til skue i Gørlev. Det gik heldigvis, på mirakuløs vis, over al forventning. Begge hunde deltog, selvom jeg ikke har øvet ringtræning med Dina siden hun var unghund. Hun poserede i fineste stil, og så ud til at nyde opmærksomheden. En juniorhandler lånte hende oven i købet til fremvisning og blev nr. 2. Noomi var lydig, opmærksom og stod bomstille i laaaang tid på bordet og nød udsigten, så en kæmpesejr efter at have kæmpet med at hun var nervøs på bordet. Begge hunde fik karakter "Excellent" og skulle videre i Store ring sammen med de andre vindere fra andre racer. Der vandt vi dog ikke, men jeg er superglad for højeste karakter og god øvelse i ringen. Vi er ved at være der hvor hundene kan det ok, men det er mig der skal lære det bedre, og helst ligne en graciøs mynde når vi løber rundt, så ekvipagen ser flot ud. Vi har langt igen, men denne dag gav mod på at fortsætte. Nye fotos i Galleriet 2021 med de flotte hunde i ringen.

02-05-2022

Vores uheldige tid er forbi, og den hund der overfaldt Dina er heldigvis flyttet, så vi kan frit gå tur i området igen, og vi har ikke haft flere skader, og er friske og raske - 7.9.13.

Lure Coursing sæsonen er godt i gang, og vi har haft Noomi til løbstræning for første gang. Hun viste sig at være en supergod løber, og spurtede i fuld sprint efter haren, og på den helt korrekte måde. Jeg blev opfordret til at hun skal have licens, og det vil vi gerne prøve, så vi tager afsted igen i weekenden, hvor hun skal løbe med maske og vest, som er første prøve når man skal til konkurrence, og løbe mod en anden hund.

Fotograf Kaj Frøling var til stede ved træningen, så der er fantastiske fotos af Noomis første løb til slut i Galleriet.

Ud over løb har jeg også planer om at udstille Noomi sidst på sommeren, så vi er også i gang med ringtræning herhjemme (bare det basale som at stå stille, stå på et bord, gå pænt, og få undersøgt tænder), og om en uges tid tager vi til ringtræning hos DKK.

Noomi er nu 14 måneder gammel, og jagtinstinktet er slået til i fuld flor. Det er nu mere interessant at vejre efter vildt end at komme når jeg kalder - øv, øv. Og der er bare vildt allevegne, også på villavejene om aftenen, så det er med at holde fast i linen når vi går tur, og godbidderne ved indkald skal være det ypperste og være en fest. De får kun lov at løbe frit i indhegninger, og de er heldigvis begge bange for hegn, af en eller anden grund, så det redder den livlige forårs-situation.