17-02-2021

Dina føder

Lørdag d. 13. februer kom vores lille tævehvalp Noomi til verden. Det var en lang fødsel der begyndte kl. 2 om natten, hvor Dina gik uroligt omkring og småpeb. Jeg var selvfølgelig sammen med hende. Først næste dag ved frokosttid kom hvalpen ud med lidt fødselshjælp fra mig. Heldigvis har jeg erfaring fra tidligere lammefødsler og hundefødsler, så alt gik fint. Men sikke en stor basse, nok 1½ gang større end normalt, hun vejede 370 gr. Hun er fawn/brindle med hvide aftegninger, dvs. hvedefarvet med mørke striber på kroppen og hvide sokker og halespids. 

Mor og datter er installeret midt i stuen overfor brændeovnen, hvor der er lunest, i en stor fødekasse foret med bløde tæpper - som en whippet nu foretrækker det :-). De to prinsesser ligger tæt sammen, og Dina følger hver en bevægelse. Noomi har hele mælkebaren for sig selv, men med lidt hjælp foretrækker hun at spise ved kun et par stykker af de bageste dievorter, så vi ikke får sat gang i hele mælkesystemet. Dina har indtil nu døjet med smerter ifm sammentrækningen af livmoderen, men lader til at være over det værste.

Vi nyder at høre de små pib og smaskelyde der kommer fra fødekassen, og følger selvfølgelig også med i hvad der sker det meste af tiden. Mit hjemmekontor er faktisk ved spisebordet lige ved siden af, så jeg har 1.parket til det hele.

Fotoet viser at Dina bider navlestrengen over, så Noomi er lige kommet ud. Man kan godt se at hun er en stor basse.