12-06-2021

Hver dag nye erfaringer

Nu er Noomi 4 måneder gammel, og vi kan se hvordan hverdagen former sig bedre og bedre. Der tegner sig en personlighed i Noomis hvalpesind, og vi kan nu se at hun er lydig, modig, kærlig og en vild krabat når hun leger med andre hunde. Det er jo også her hun har en udfordring som singleton hvalp. Hun er ikke aggressiv, men legen bliver vildere og vildere med knurren og tænder på, så jeg må stoppe hende. Det adlyder hun som sagt fint, men det er altså mig der må sige stop. Dina har også denne tendens når hun leger vildt med andre hunde, så måske er det bare myndesindet der slår over i jagttilstand.

Jeg skal altid passe på hvem vi møder til fri leg med disse to mynder, der gerne bilder sig selv ind at en lille fluffy hund er en kanin man kan jage... Så de kommer fluks i snor hvis der er små hunde i sigte, og dem leger vi ikke med. Det er ikke fordi de angriber, men legen bliver bare vildere og vildere. Dina leger bedst med de store hunde, som hun bare løber trætte hvis de er for påtrængende. Så sætter de sig halsende ned og gøer surt af hende, mens hun elegant spurter rundt om dem og opfører sig som en vinder.

I det hele taget kommer Dina og Noomi altid fluks i snor ved den mindste ting, og er kun løse på særligt sikre steder, og jeg er altid på udkig når vi går tur, for de kan fare afsted med 60 km/t hvis de ser noget røre sig langt væk. Det er myndens natur. De jæger selvstændigt efter vildt de kan spotte langt væk. Der er heldigvis aldrig sket uheld, og vi øver indkald hver dag mange gange, så mit indkald er ret godt. Men hvis det er en rigtig hare de ser, er de så fokuserede, at indkald slet ikke høres. Det er der mange, også hundefolk, der ikke kan forstå, og man skal nok også have oplevet blikket i myndens øjne når de vil jage, før man kan se hvad der er på spil. 

Det var en lang sludder om myndesind, men Noomi udvikler sig fint for hver dag der går, og for det meste positivt. Hun er renlig, ikke mere køresyg, lærer hver dag nye ting om god opførsel og håndtering, går pænt i snor, rigtig godt indkald osv. osv. Meeen, vi er jo heller ikke kommet til teen age alderen endnu. Jeg vender frygteligt tilbage når den kan mærkes, for så er det tålmodighedens tid der skal stå sin prøve.

Her et foto af Noomi med sine ting omkring sig i haven. Hun er ting-finder, ligesom Pippi Langstrømpe, og lægger grene, fjer, sten og legetøj fint omkring sig. Ups, er det ikke min ene sko der er med i bunken?