24-02-2022

Hurra, 1 og 5 års fødselsdag - en milepæl

Så nåede vi, med lidt hiv og sving, til Noomis 1 års fødselsdag, og mor Dinas 5 års. Her på det sidste har der været nogle udfordringer i form af uheld og flere dyrlægebesøg.

Jeg har jo fortalt om at Dina blev bidt af en hund i sommers, og her i vinter har Noomi desværre haft et uheld i hundeskoven, hvor hun blev revet op i siden af en gren under leg med en anden hund. Hun blev indlagt og syet på siden, og skulle holdes helt i ro i 10 dage og iføres en bodystocking 24-7. Det var en voldsom oplevelse, og jeg henvendte mig fluks til Naturstyrelsen, der lader vores eneste hundeskov i området være med tæt krat, og lader grene ligge i underskoven når der fældes træer, det er ikke velegnet til hundeleg. Der er sket flere skader på både hunde og mennesker dér.

Udfordringerne fortsatte desværre en måneds tid efter. Dina havde i et stykke tid virket sløv og ugidelig, og opførte sig lidt mærkeligt. Til sidst gik jeg til dyrlæge med hende, og hun var kommet i falsk graviditet efter sidste løbetid og en mindre infektion viste sig i en urinprøve. Dina er blomstret helt op efter denne behandling, og jeg blev da også rost for at komme til dyrlæen på grund af "kun" ændret adfærd. 

Kun et par dage efter blev Noomi sløv og fik feber. Jeg måtte igen til dyrlægen, og igen viste der sig en infektion der skulle behandles. Begge infektioner er af ukendt årsag, men begge hunde er nu helt okay igen, så forhåbentlig er vi  nu klar til at tage hul på et frisk år med vores to dejlige hunde.

Noomi er en frisk og aktiv, men heldigvis stadig lydig, unghund. Det er ikke så meget vi mærker til at hun er teen ager, heldigvis. Dog er hun blevet meget tæt knyttet til Dina, så jeg skal til at træne at hun kan være på afstand af Dina uden at pibe og hyle. Til gengæld kan jeg nu træne tricks og lydighed med begge hunde på én gang - det er sejt. Hvis jeg siger deres navn og dernæst "sit" eller "spring", så er det kun den ene hund der fuldfører ordren. Jeg træner også Noomi at stå pænt på et bord og at gå pænt ved mit ben, som optakt til ringtræning og udstilling senere. Og lige om lidt er Lure Coursing sæsonen også i gang igen, så der er noget at glæde sig til :-)

PS: den hund der overfaldt Dina, og et par andre hunde i byen, er heldigvis flyttet. Det er en stor lettelse at kunne færdes sikkert i området igen. Men mine tanker går til de hunde der møder den et nyt sted.

Der er nye fotos i Galleriet