Historien om Noomi - scroll ned for at se begyndelsen

29-03-2021

6 uger gammel er Noomi ved at udforske en større verden. Der er indrettet udendørs løbegård til hende, som hun har besøgt et par gange. Vi venter på det gode påskevejr, så hun kan være ude noget mere. Hun har både haft halsbånd og frakke på, for at beskytte mod kulden, noget en whippet jo må leve med i vinterhalvåret.

Døren til hvalpegården i stuen står nu åben når hun er vågen, så der er racerløb i stuen mange gange om dagen. Dina leger gerne med, selvom det ser ud til at hun gerne vil vænne Noomi fra mælken, og gemmer sig i sin seng en gang imellem. Det hjælper vi hende gerne med, og lokker Noomi med tørkost i stedet for. Noomi er åbenbart en småtspisende pige, for hun nipper bare til maden, og spiser ikke altid det tilbudte.

Som en ægte whippet forsøger hun at styre OS, i stedet for at det er os der laver dagsorden. Tænk at en 6 uger gammel hvalp kan snøre os kloge mennesker :-) Desværre gælder det også når hun skal tisse, hvor det pt er blevet en sport for hende at snyde og tisse alle andre steder end på underlaget. Det går fint i hvalpegården, hvor hun let finder hen på underlaget, men i stuen er det åbenbart sjovere at lege fangeleg med mig, hvor det gælder om ikke at komme nær underlag. En sport hvor hun desværre vinder med sin suveræne hurtighed, og jeg må finde sæbevand og klud frem. Nå, jeg er nu ikke bekymret, for det bliver helt sikkert bedre når hun kan tisse i græsset udenfor snart.

Hun har nu hele munden fuld af skarpe tænder, som hun flittigt bruger på alt omkring sig. Der er lagt små gnaveben og legetøj allevegne i stuen, så vi hurtigt kan erstatte vores fingre og tæer med noget andet at tygge på. Hun hører heldigvis efter når vi siger nej til at tygge i os.

Vi er ved at være udkørte af at vågne midt om natten når hun mangler selskab, så i nat forsøgte vi at give hende en "kold tyrker" og lade hende pibe. Det var en hård nat, med meget piv, og vi endte med at stå meget tidligt op og give hende selskab og mad. Der må arbejdes videre med nattesøvnen, og lige nu sover hun trygt, mens vi andre må på arbejde med meget små øjne. Ja, hvem der bare var hundehvalp.

Jeg har også været en tur hos dyrlægen efter ormepiller, og både Noomi og Dina har fået kur.

Næste store ting er, at vi skal begynde til hvalpetræning medio april. Det bliver så spændende når hun skal møde ande hvalpe, og kan helt sikkert redde hendes socialisering med andre hunde. Hun er dog kun lige akkurat 8 uger til den tid, så jeg kan lige nøjagtig nå at få hende chippet, vaccineret og forsikret inden da. Det er en meget lille kursist jeg skal afsted med til træning, så forhåbentlig går det. 

 

19-03-2021

Det sker meget på en uge. Fødekassen er erstattet med en almindelig seng i hvalpegården, så nu kan Noomi ligge og følge med i alt hvad vi laver i liggehøjde - og det gør hun. Hun har fået halsbånd på for første gang, og hendes legeområde er nu vores to stuer, hvor hun pisker rundt i fuld fart, når hun ikke lige leger med Dina. Det ser ud til at hun stor-trives, så jeg kan heldigvis ikke mærke eller se på hende, at der mangler søskende. Men både Dina og jeg stormer nærmest op et par gange om natten når hun vågner. Vi kan simpelthen ikke lide når hun er helt alene 🙂 Så giver Dina en tår mælk i mørket eller jeg holder hende lidt indtil hun sover igen. Vi laver ikke sjov midt om natten, så det foregår hurtigt og stille, og så lister Dina og jeg tilbage i vores senge. Noomi skal selvfølgelig sove med os senere, men ikke før hun er 8 uger. Det er en skillelinje jeg har sat for nogen af de ting hun skal lære. Svarende til at hun kom til ny ejer under normale omstændigheder. 

Dina giver stadig mælk flere gange om dagen, og så er der hygge i sofaen, hvor jeg løfter Noomi op til Dina. Det er luksus for Dina, kan jeg se, at jeg sådan bringer hendes baby til hendes yndlingssted i sofaens blødeste tæppe. Se flere fotos i Galleriet 2021

 

13-03-2021

Fire uger er nu gået, og Noomi er en "rigtig" hvalp med fuld fart på. Vi har taget den nye hvalpegård i brug, og bygget uden om sovekassen. Hun spurter rundt og øver at kravle over og under alting. Det nye tisseunderlag bruger hun flittigt, og jeg kan faktisk få hende til at tisse på komando ved blidt at skubbe hende hen mod underlaget og sige "tis, tis". Hun har fået en filt-hule som hun elsker at sove i. Her kan hun holde varmen og sove trygt. 

Hun er også begyndt at spise opblødt foder med A38, og de første små pøller er lavet, og ser fine ud 🙂 Vi er dog ved at kunne mærke at der er ekstra arbejde til os når hun er alene. Der er meget mere legetid til os, og om natten er hun ked af det, og både Dina og jeg må op et par gange. Vi har fået en rutine med at tage hende hen i sofaen til os om aftenen, hvor vi alle hygger os, og hun deler Dinas lune tæppe. I morges tog jeg hende med ind i sengen, hvor Dina har sin seng ved siden af, og hun var i himmerrige!! Halen kørte rundt mens hun udforskede de bløde dyner, og hun endte med at tage en lille lur hos os. Hun skal jo ende med at blive en af flokken.

Vi er så heldige at der oprettes hvalpekursus i nærheden, og Noomi har fået plads i alderen 2-6 mdr. Hun er lige nøjagtig fyldt 2 mdr. når vi skal i gang. Det kommer helt sikkert til at redde hendes socialisering med andre hunde. Lure Coursing er også i gang igen i Myndeklubben, så Dina skal helt sikkert ud og løbe race til sommer. Noomi skal med og kigge på, og måske have et lille babyløb inden sæsonen slutter. Når der kommer udstillinger igen vil jeg afsted med Noomi et par gange, så vi kan få hende bedømt, så ringtræning skal vi da også have lidt af...

Nå, det er fremtidsdrømme, indtil videre er det fast arbejde med fodring 4 gange om dagen, rengøring og masser af nusse og legetid. Der er et par fotos mere i Galleriet 2021

07-03-2021

Noomi har nu rundet 3 uger, og øjnene er så småt ved at virke. Men endnu mere imponerende er at hun er blevet helt renlig på et par dage. Hun spurter hen i det ene hjørne og tisser på underlag hver gang nu. Det er flot, men ændrer sig nok senere når hun skal have mad, og vi må begynde forfra i hundegården. Hun er begyndt at lege lidt med mor Dina, der bider blidt igen og ruller hende rundt. Vi leger også med hende, tager hende op og få kontakt, og lader barnebarn Clara kæle med hende. Alt sammen for at hun får så meget kontakt som hun kan få. Hun kan næsten løbe, men er usikker på benene endnu.

Vi har fået et ritual med at hun hygger med os andre i sofaen om aftenen når vi ser tv. Hun elsker at blive nusset af både Dina og os, og vi føler os som en rigtig (hunde)flok sammen.

Næste oplevelse i hendes liv bliver at vi indretter hundegård rundt om kassen, så hun får mere plads at lege på med eget toilet. Vi venter bare på at hun selv kan komme ind og ud af kassen i lav tilstand (lige nu er den forhøjet så hun ikke kan falde ud om natten).