Historien om Noomi - scroll ned for at se begyndelsen

23-08-2021

Så er Noomi rundet de 6 måneder, og hun er næsten fuldt udvokset i højden, slank som en mynde (hæ, hæ) og der er fuld skrue på aktivitetsniveauet. Hun kan godt ligge i arm med mor Dina og sove på sofaen, meeen det afløses mange gange om dagen af fuld spurt i stue og have, eller rastløs trippen rundt i huset. Så må både Dina og jeg afsted på gåtur med indbygget mulighed for frit løb, eller en omgang boldspil eller træning. Der går mange timer om dagen med samvær og oplevelser med Noomi, og hun er altid en fornøjelse at være sammen med. Hvis ikke jeg lige har tid til at give hende opmærksomhed bliver hun frækkere og frækkere, indtil jeg tager mig af hende. Lige nu mens jeg skriver, er hun vågnet og vil gerne lave noget sjovt, men da jeg ikke har tid, muntrer hun sig med at rive bark af noget brænde på terrassen og slæbe det ind i stuen på sit lammeskind. Ok, jeg må støvsuge igen - igen, og se at komme ud at gå :-)

Man kan nok se på fotoet at hun er næsten lige så stor som sin mor. Beklager det krøllede øre, dem er der ikke helt styr på endnu.

12-06-2021

Nu er Noomi 4 måneder gammel, og vi kan se hvordan hverdagen former sig bedre og bedre. Der tegner sig en personlighed i Noomis hvalpesind, og vi kan nu se at hun er lydig, modig, kærlig og en vild krabat når hun leger med andre hunde. Det er jo også her hun har en udfordring som singleton hvalp. Hun er ikke aggressiv, men legen bliver vildere og vildere med knurren og tænder på, så jeg må stoppe hende. Det adlyder hun som sagt fint, men det er altså mig der må sige stop. Dina har også denne tendens når hun leger vildt med andre hunde, så måske er det bare myndesindet der slår over i jagttilstand.

Jeg skal altid passe på hvem vi møder til fri leg med disse to mynder, der gerne bilder sig selv ind at en lille fluffy hund er en kanin man kan jage... Så de kommer fluks i snor hvis der er små hunde i sigte, og dem leger vi ikke med. Det er ikke fordi de angriber, men legen bliver bare vildere og vildere. Dina leger bedst med de store hunde, som hun bare løber trætte hvis de er for påtrængende. Så sætter de sig halsende ned og gøer surt af hende, mens hun elegant spurter rundt om dem og opfører sig som en vinder.

I det hele taget kommer Dina og Noomi altid fluks i snor ved den mindste ting, og er kun løse på særligt sikre steder, og jeg er altid på udkig når vi går tur, for de kan fare afsted med 60 km/t hvis de ser noget røre sig langt væk. Det er myndens natur. De jæger selvstændigt efter vildt de kan spotte langt væk. Der er heldigvis aldrig sket uheld, og vi øver indkald hver dag mange gange, så mit indkald er ret godt. Men hvis det er en rigtig hare de ser, er de så fokuserede, at indkald slet ikke høres. Det er der mange, også hundefolk, der ikke kan forstå, og man skal nok også have oplevet blikket i myndens øjne når de vil jage, før man kan se hvad der er på spil. 

Det var en lang sludder om myndesind, men Noomi udvikler sig fint for hver dag der går, og for det meste positivt. Hun er renlig, ikke mere køresyg, lærer hver dag nye ting om god opførsel og håndtering, går pænt i snor, rigtig godt indkald osv. osv. Meeen, vi er jo heller ikke kommet til teen age alderen endnu. Jeg vender frygteligt tilbage når den kan mærkes, for så er det tålmodighedens tid der skal stå sin prøve.

Her et foto af Noomi med sine ting omkring sig i haven. Hun er ting-finder, ligesom Pippi Langstrømpe, og lægger grene, fjer, sten og legetøj fint omkring sig. Ups, er det ikke min ene sko der er med i bunken?

 

 

16-05-2021

Så kom jeg endelig til tasterne igen. Dagene er fyldt med aktiviteter, og det er tungen lige i munden for at nå det hele. Noomi er nu 3 måneder gammel, og i fuld gang med hvalpetræning, socialisering og på opdagelse allevegne. Vi har været i byen og opleve gågaden, desværre blev det regn og blæst, så ikke særlig god tur. Vi har været ved havet, og løbet på skrænter på Røsnæs, og sidst men ikke mindst er vi begyndt til hvalpetræning.

Noomi kommer ud både alene og sammen med Dina, så det er en fin blanding af at lære fra Dina og selv turde gøre tingene. Hun er utroligt modig, og har ikke hægtet sig på sin mor som vedhæng. Hun er meget mere lydig end jeg husker Dina var, og vi har et fint samarbejde til træning. Det er et rigtig godt hold vi er på, og vi lærer mange nye øvelser hver gang, som vi kan arbejde videre med. Jeg var meget spændt på hvordan Noomi ville opføre sig sammen med de andre hvalpe til fri leg, og efter et par minutter, hvor hun kiggede det hele an og så nervøs ud, kom hun ud af busken og legede med de andre. Nu, efter 5 gange træning, løber hun vildt rundt og muler de andre, og er ved at være den højeste af hvalpene. Hun har fået virkelig lange ben, og vokser hurtigt.

Vi kører også i bil når vi skal ud på tur, men desværre har Noomi været køresyg en del gange, så det er ikke hendes yndlingsting at køre. Vi har dog været på langtur til familiebesøg alligevel, og det gik fint, så det skal nok komme.

Vi er dog ikke kommet i gang med træning af Lure Coursing i Myndeklubben endnu, men håber at kunne komme med snart igen. Træningen er dog lidt i gang i haven, hvor vi øver at jage en "hare" i snor. God motion til både Dina og Noomi, udover de daglige gåture. Jeg går med dem flere gange om dagen, både enkeltvis og sammen. De har jo ikke samme behov, så jeg må dele dem op. Det er derfor det tager det meste af min dag at passe dem. De er helt ude af trit med hinanden med både motion, mad og træning, da de er så forskellige i alder. Dina kan blive godt træt af den altid legesyge og bidende unge, og jeg sørger for at hun får lov at trække sig tilbage eller blive "set" også. Opmærksomheden har tendens til at være på Noomi, da hun bare er så sød og nuttet.

Der er et par fotos mere i Galleriet

21-04-2021

Der er sat pletskud af Noomi i Galleriet 2021 af leg i haven og af første gåtur med to hunde. Som man kan se har vi fået en tiger i haven :-) Dinas bold er dog endnu for stor at tumle med.

De nye fotos er nederst i Galleriet så der skal lige scrolles ned - og lidt op igen når foto er valgt. Bare til info.

20-04-2021

Der er desværre sket et uheld med lille Noomi, og hun har brækket den ene tå på højre forben. Der var én der kom til at træde på hende, da hun ville mase sig forbi i en dør. Vi har været hos dyrlægen og fået røntgen, og man kunne se at den var brækket med et rent brud, heldigvis. Hun får lov at hele selv, men vi skal holde hende i ro.

Hvis man forestiller sig, at der er kommet et livligt egern ind i ens stue, så er det nogenlunde aktivitetsniveauet for en 9 uger gammel whippet, og ro er en by i et fjert land... Det er næsten umuligt, men vi forsøger at stoppe vild leg og tumling hele tiden. Hun humper kun en anelse morgen og aften, og er ikke synligt forhindret i at løbe og lege, så vi krydser fingrer for at det går godt. Jeg er klar over at hun kompenserer for smerten i foden, og at hendes krop belastes andre steder, så vi gør det så godt vi kan. Når hun hviler får hun lidt blid massage af benet og kroppen. Hun skal have taget røntgen igen om et par uger. På fotoet poserer hun med den dårlige fod og et sigende blik. Stakkels Noomi.

Vi er begyndt til hvalpetræning, og det foregår heldigvis ret stille og roligt, så der kan hun være med til det meste. Hun er meget lydig og opmærksom, noget som mor Dina bestemt ikke var i den alder, så det tegner godt. Hun fangende lynhurtigt de første øvelser, og holdt sig i ro hele timen. Herligt.

Ole har taget nogle fantastiske fotos af leg i haven, så de kommer på siden om et par dage.